Siergrind of siersplit in uw tuin? Wij kiezen basalt split!

Posted on 26-07-2018 by Administrator

Siergrind of siersplit in uw tuin? Wij kiezen basalt split!

Bent u van plan om uw tuin te verbouwen en kunt u niet kiezen tussen siergrind of siersplit? Wij kiezen voor basalt split! In dit artikel kunt u lezen wat de verschillen zijn tussen grind en basalt split, hoe u het moet aanleggen en daarnaast verwijzen wij u door naar dé specialist op het gebied van grind en basalt split.

Grind of basalt split? De verschillen

Vaak wordt het door elkaar gehaald. Grind en basalt split. Men denkt dat er weinig verschil tussen zit maar niets is minder waar. Wanneer je grind en basalt split met elkaar vergelijkt (zie afbeelding) kan je zien dat grind een ronde vorm heeft en basalt split een hoekige vorm.

Siergrind

Grind werd oorspronkelijk glad gemaakt door de slijtage in rivieren. Tegenwoordig kan dit worden gedaan met speciale machines waarin het grind voor een ruime tijd tegen elkaar aan word gerold. Het voordeel van grind is dat het goed water door laat en verder weinig onderhoud met zich mee brengt.

Basalt Split

Basalt split is in feite een soort breuksteen. Door de hoekige vorm van basalt split ligt dit steviger op de grond dan siergrind. Lopen met hakken, een fiets of in het algemeen is dus makkelijker op een tuinpad of oprit van split dan van siergrind. Split is verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maten en kleuren.

Waar moet u op letten bij het aanleggen?

Wanneer u zelf siergrind of siersplit wil aanleggen in uw tuin is het van groot belang dat u rekening houdt met een aantal zaken. Het meest belangrijke is dat u gebruik maakt van splitplaten of anti-worteldoek. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen onkruid kan groeien in uw nieuwe tuin. Daarnaast zorgt het er voor dat het water goed kan worden afgevoerd. Het is ook van belang dat u de juiste laag stort. Wanneer er een te kleine laag siergrind of basalt split wordt gestort kan het zijn dat u diep wegzakt tijdens het lopen, wat oncomfortabel is. Vaak wordt een laag van 5 tot 7 centimeter aangebracht.

Siergrind of basalt split advies

Wilt u graag siergrind of basalt split in uw tuin aanleggen maar wilt u graag aanvullende informatie? Neem dan eens contact op met Grind-webshop, specialist in siergrind en siersplit. Direct bestellen? Bekijk bijvoorbeeld basalt split antraciet zwart 16-25mm of het gehele assortiment basalt split.