Velgen kopen?

Posted on 31-05-2017 by Administrator

Velgen kopen?

Niet iedereen in het verkeer weet het verschil tussen stalen velgen en lichtmetalen velgen wanneer zij nieuwe velgen gaan kopen. Er zit echter een groot verschil in.

Soorten velgen

Niet iedereen in het verkeer is op de hoogte van het verschil in soorten velgen wanneer zij velgen gaan kopen. Er zijn veel verschillende soorten velgen op de markt verkrijgbaar, dus dat is best logisch. De twee meest voorkomende velgen zijn lichtmetalen- en stalen velgen. In dit artikel zullen de verschillen tussen stalen velgen en lichtmetalen velgen worden uitgelicht zodat u optimaal ingelicht bent wanneer u nieuwe velgen gaat kopen.

Stalen velgen

Veel mensen kopen stalen velgen om onder de winterbanden te leggen. Over het algemeen worden stalen velgen vaker gebruikt voor winterbanden dan lichtmetalen velgen. Het staal is beter bestand tegen pekel dan het materiaal waar lichtmetalen velgen van gemaakt zijn. Stalen velgen zijn ook goedkoper. Doordat stalen velgen in een mal gegoten worden in plaats van gesmeed uit een massief blok zijn ze een stuk voordeliger (soms tot wel 3 keer!). Dit brengt echter wel met zich mee dat ze zwaarder zijn. Hierdoor is er sprake onder andere sprake van een hoger brandstofverbruik.

Velgen kopen

Sinds het jaar 2000 zijn lichtmetalen velgen steeds meer in trek. Autofabrikanten leveren auto’s standaard met stalen velgen en de optie om lichtmetalen velgen er bij te kopen wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Dit komt doordat aluminium velgen op zowel optisch als technisch vlak voordelen hebben.

Lichtmetalen velgen worden veelal gesmeed uit een massief blok aluminium. Door dit proces zijn de velgen sterker én lichter. Dit beïnvloedt de prestaties van uw auto positief. De auto heeft een betere wegligging, een lager brandstofverbruik en de hitte van de banden kan beter worden afgevoerd. Helaas komt dit wel met een prijs; lichtmetalen velgen zijn fors duurder dan een set stalen velgen.

Gaat u velgen kopen?

Overleg altijd eerst met uw bandenservice wanneer u velgen wilt kopen. In Lunteren en omgeving is dat Baldé’s Banden Service. Bij Baldé hebben ze een breed assortiment aan velgen en een hoop informatie voor u beschikbaar.

Velgen kopen? Baldé’s Banden Service.