Hijsketting bestellen? Tips voor goed kettingwerk

Posted on 05-04-2018 by Administrator

Hijsketting bestellen? Tips voor goed kettingwerk

Werkt uw bedrijf met zware materialen? Dan weet u het als geen ander. Op de bouwplaats, in havens of het magazijn moet u kunnen vertrouwen op uw materiaal. Wanneer het gaat om hijsmiddelen zoals hijskettingen, takels en kranen staat betrouwbaarheid voorop. Immers, op de werkplaats is het verplaatsen van metaal, containers, plaatwerk of andere materialen dagelijkse kost. Een hijsketting met keurmerk, regelmatige check-ups en met eigen logo. Tips voor veilig ketingwerk.

Hijsketting met keurmerk

Wilt u een veilige werkvloer? Zorg ervoor dat u kwalitatief goed kettingwerk gebruikt. Kettingwerk dat precies past bij de werklast tonnages en de juiste keuringen. Professionele kettingen zijn voorzien van EKH keurmerk. Elke hijsketting zou moeten worden voorzien van dit keurmerk en kwaliteitslabel. Meestal ontvangt u ook een uitgebreide EKH rapportage van de gekeurde hijsbanden, kettingen of veiligheidshaken. De certificaten kunt vaak online bekijken en afdrukken zodat u op elke werkplek in elk land op de hoogte bent van de laatste keurmerk update. Er zijn diverse merken en leveranciers van hijsmiddelen die hieraan voldoen. Gunnebo, Rema, Terrier hijskettingen bijvoorbeeld.

Kettingwerk en onderhoud

Een kettingleng, 2-spong of 3-spong hijsketting zijn veelgebruikte hijskettingen. Ook al zijn ze gekeurd, goed onderhoud is een must. Er zijn leveranciers die gekeurde hijskettingen leveren én ook zorgvuldig onderhoud uitvoeren. Een aanrader. Kies voor een leverancier van hijskettingen die zelf testen en proeven uitvoert om verzekerd te blijven van veilig kettingwerk. Treksterktes worden getest op trekbanken en reparaties aan veiligheidshaken, klepjes en palsets worden direct uitgevoerd door gespecialiseerde monteurs. Op deze manier kunt u direct verder met heffen en hijsen. Focus houden op uw bedrijsvoering dus!

Niet alle kettingwerk leveranciers leveren naast het EKH keurmerk ook professioneel onderhoud en vakkundige reparaties aan uw hijsketting en ander kettingwerk. Let hier goed op.

Hijskettingen met logo

Veilig kettingwerk is dus een must. Keuren en onderhouden, dat zijn de prioriteiten om veilig te kunnen werken. Maar wist u dat er ook leveranciers zijn die verder meedenken?  Op verzoek kunnen de kunststof hoezen en bekledingen van een hijsketting worden voorzien van bedrijfslogo. Uw logo afgedrukt of kettingen, hefmiddelen of kranen. Mooi toch?

Hijsketting leverancier

ASAV is een gerenomeerde leverancier voor hijsmiddelen. Een hijsketting, hijsband of rondstrop leveren zij uit voorraad. Maar niet alleen hijsmiddelen. Ook hijskettingen, kranen, werkbanken en valbeveiliging behoren tot hun core business. Het leveren, keuren én onderhouden. Al 19 jaar voorzien zij in service. Klanten ontzorgen, dat is de missie.

Laat uw hijswerk, liften, hijskettingen en hefmiddelen over aan de specialist. Levering én onderhoud.

No tags added.