Lijm voor specialisten

Posted on 30-03-2018 by Administrator

Lijm voor specialisten

Een professionele vakman hecht aan betrouwbaar materiaal. Van gereedschap tot aan beschermende kleding. Heerlijk doorwerken, zonder beslommeringen. Om je volledig op je werk te kunnen focussen is goed spul een must. Werk je in de bouw, als timmerman, meubelstoffeerder of dakdekker? Ongetwijfeld gebruik je lijm. Gebruik je contactlijm die volledig is afgestemd op jouw specifieke werkzaamheden? Meer over lijm samenstellingen en het gebruik ervan. 

Lijm eigenschappen

De samenstelling van de lijm bepaalt waar hij geschikt voor is. Soms wil je een multifunctionele contactlijm. Prima, keus genoeg. Maar vaak willen experts in een bepaald werkveld juist een specialistische lijm. Bijvoorbeeld met een hoog percentage vaste stoffen of juist niet. Met een kleverig karakter of liever niet.

Specialistische lijmen met bijzondere eigenschappen die in de markt verkrijgbaar zijn. Een aantal voorbeelden:

Permanente of tijdelijke hechting – Er zijn lijmen die je zowel kunt gebruiken voor permanent te verlijmen delen of juist voor delen die later weer van elkaar moeten. Handig!

Lijmen in extreme weersomstandigheden – watervast of juist minder sneldrogend. Een bouwvakker moet op zijn lijm kunnen vertrouwen in de regen of hitte.

Extra snel drogende lijm – Contactijm met een extra krachtige aanvangshechting is perfect voor het verlijmen van plaatmaterialen, staal en RVS

Lijm die het materiaal flexibel houdt – EPDM lijm is hier een voorbeeld van. Dakkdekkerslijm voor het verlijmen van rubbers, EPDM folie en diverse PVC’s

Fijne lijm met een egaal spuitbeeld – Deze contactlijm is zeer vloeibaar, ideaal als je geen oneffenheden wilt zien. Veelgebruikt in de standbouw bijvoorbeeld.

Spuitlijm in drukvat: lijmen in een handomdraai

Okay, keuze genoeg in contactlijm voor echte professionals. En het gebruik? Ook hierin zijn er mogelijkheden. Wat echt fijn werkt is lijmen met een drukvat. Spuitlijm in drukvat. Een goed drukvat is zeer eenvoudig te hanteren. Spuitklaar voor gebruik en zeer makkelijk te verplaatsen. Het grote voordeel zit ‘m in de spuitkop. Met een goede spuitkop nevelt de lijm niet. Dat maakt het zuinig in gebruik en je ademt geen lijmstoffen in. 

Heeft u vragen over de verschillende lijmen of heeft u een zeer specifieke toepassing? Canect is een gespecialiseerde lijmfabrikant en helpt u graag. Ze ontwikkelen alles zelf en fabriceren het in eigen fabrieken. Speciaal voor professionals. Over de hele wereld. Als goed niet goed genoeg is.

No tags added.